HC Zalău, înfrângere dramatică în faţa Gloriei Buzău

După două victorii din tot atâtea partide susţinute în acest an în Liga Naţională de handbal feminin, HC Zalău s-a văzut învinsă joi de Gloria Buzău, în cadrul etapei a X-a, într-un meci desfăşurat în „Sepsi Arena” din Sfântu Gheorghe.
Zălăuancele au avut un început foarte bun de partidă, distanţându-se la patru goluri, 10 – 6 după un prim sfert de oră. A urmat, însă, o „perioadă neagră” pentru echipa condusă de Gheorghe Tadici, care nu a mai marcat nici un gol timp de 10 minute, interval de timp în care buzoiencele au înscris de zece ori şi au dus scorul la 16 – 10. Mihart, Severin şi Mitrache nu au mai găsit „ţinta”, iar Mitrache a ratat şi o aruncare de la şapte metri în partea a doua.
„Arma” Gloriei a fost Janjunsevic Andela, care a marcat nu mai puţin de opt goluri în poarta Zalăului. Formaţia de la poalele Meseşului a încercat să revină în final şi chiar a reuşit să se apropie la un gol, în ciuda celor patru eliminări cu care a fost sancţionată în ultimele 20 de minute.
27 – 23 a fost scorul cu cinci minute înainte de final, iar Buzăul nu a mai marcat până la final. Zalăul a punctat prin Jlezi, Berbece şi Ivan, şi a dus suspansul până în ultima secundă, iar cu mai multă atenţie, echipa lui Tadici putea obţine chiar o remiză, având în vedere că a încheiat meciul pe faza de atac.
Cinci este numărul de eliminări cu care a fost sancţionată echipa Zalăului în acest meci, în timp ce Gloria a primit patru astfel de avertismente.
Gloria Buzău: Iordache, Polocoșer – Janjusevic (8), Rotaru (4), Simion (3), Stoleru (3), Livrinikj (3), Subțirică-Iovănescu (2), Condurache (2), Petruș (2), Munteanu, Petrovic, Mărginean, Ujkic. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.
HC Zalău: Teodorescu, Kelemen – Ivan (5), Popescu (4), Berbece (3), Mitrache (2), Severin (2), Dindiligan (2), Vrabie (2), Lazea (2), Jlezi (2), Șerban (2), Mihart. Antrenor: Gheorghe Tadici.

Leave a Comment